Terug

Vakantie met je hond is iets speciaals

Vakantie met je hond is iets speciaals

Een vakantie met een hond is iets speciaals. Onze Golden Retriever ging al meerdere keren mee op ‘roadtrip’ naar Zuid-Frankrijk. Stel je voor. Een rit van meer dan duizend kilometer met op de achterbank een onophoudelijk hijgende hond. Want het is echt uniek als Liesl ook maar een moment de rust vindt om haar kop neer te leggen en haar ogen te sluiten.

Dit is niet omdat ze het autorijden zo tof vindt. Nee, je moet haar voor elk ritje letterlijk in de auto tillen. Zelf springen – ho maar. Toch is dit op vakantie anders. Want tijdens elke korte stop onderweg, zodra ze een plasje heeft gedaan, staat ze als eerste bij de auto. Nog steeds springt ze er niet zelf in, maar toch werkt ze vlotjes mee tijdens het tillen. Waar haar roedel gaat, gaat zij…

Ook eenmaal aangekomen op de vakantiebestemming, gaat Liesl overal mee naartoe. Natuurlijk is het soms erg heet. Op die dagen, in een charmant dorpje of op een markt, vlucht ik met Liesl van schaduw naar schaduw. De hitte van het asfalt, die te heet is voor haar voetkussentjes, zoveel mogelijk ontwijkend. Maar ondanks deze hitte, tippelt Liesl overavrolijk met ons mee. Ze slobbert van het water dat we meenemen voor onderweg en wacht tijdens supermarktbezoekjes geduldig met een familielid in de schaduw. Haar beloning likt ze gretig op: een waterijsje. En ook als we naar een restaurant gaan, gaat Liesl mee. Ze ploft neer in het gangpad van de ober of legt haar poten van zich af onder het tafeltje.

Er is slechts één plek op vakantie waar Liesl absoluut niet mee naartoe mag. Het is spijtig, dat wel: het zwembad. Terwijl wij hier om de beurt in plonzen, ligt Liesl te soezen in de schaduw. Toch is er voor Liesl ook verkoeling. Want naast de eis dat de camping een zwembad moest hebben, was een riviertje ook een must. En dus leidt elke wandeling hierlangs. En daar laat Liesl zich, zonder ook maar één aarzeling, in het ijskoude water glijden.

Op vakantie heeft ze dus een toptijd, net als wij. Maar eenmaal thuis na een lange reis, springt Liesl direct de auto uit. Ze stormt op haar eigen gazonnetje af. Rent uitgelaten in het rond en maakt een acrobatische koprol. Na twee weken cultuur snuiven in het buitenland, is ze het gelukkigst met haar eigen grasmatje.


Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Doggi.nl 4,7 / 5 - 391 Reviews @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »