Terug

De hond mee op vakantie - De checklist

De hond mee op vakantie - De checklist

Ga je op vakantie en neem je je rakker mee? Dan moet er van alles geregeld worden. Wij hebben het op een rij gezet zodat je zeker weet dat je niks vergeet. Kunnen jullie samen met een gerust hart van de vakantie genieten.

 

Van tevoren regelen als je van plan bent je hond mee te nemen op vakantie

Zorg van te voren dat je hond gevaccineerd is tegen rabiës. Zo is hij of zij goed beschermd in geval van een beet van een ander dier. Vooral in bepaalde werelddelen zoals Azië is dit belangrijk. Uiteraard is de chip ook belangrijk. Waarschijnlijk heb je dit lang geregeld, maar we noemen het toch nog maar even voor de zekerheid. Zorg ook dat het dierenpaspoort op orde is. Ook is in Engeland een rabiës inenting verplicht voor je hond.

 

Wat moet je voor je hond meenemen?

Natuurlijk weet je dat je de drinkbak, hondentuig, riem, honden speeltjes en voeding mee moet nemen, of je koopt het daar. Onthoud alleen wel dat in het buitenland niet alles te verkrijgen is. Neem dus voor de zekerheid genoeg mee. Vergeet daarnaast ook niet om middelen tegen teken, hartworm en zandvliegen mee te nemen. Reisziektetabletten en pijnstillers zijn ook belangrijk. Zo ben je goed voorbereid in geval van onverwachte ziekte van de hond. Een klein EHBO koffertje met producten zoals een tekentang, beschermende oogzalf, steriele gaasjes en een verbandschaartje is ook geen overbodige luxe. Neem als laatste ook de gegevens van je dierenarts mee en van de dierenverzekering mocht je die hebben.

 

Vervoeren van je hond

Het vervoeren vraagt enige aandacht. Je wilt je hond wel veilig in de auto hebben. Los in de auto is dan ook een slecht idee. Wij dragen ook niet voor niks een gordel. Voor grote honden is een reiskennel in de laadruimte het beste. Plaats het dwars op de rijrichting en zet stevig vast. Voor kleine honden geldt dat een vervoersmand dwars op de rijrichting in de kofferruimte of achter de bijrijdersstoel het veiligst is. Zet wederom de vervoersmand wel stevig vast.

Last but definitely not least: invoerrechten in verschillende landen. De basis hebben we je al gegeven, maar check nog even voor het specifieke land waar je heengaat of er nog extra regels zijn. Klik hier voor meer informatie. 

Reacties

  • Placeholder

    Melissa

    29 / 01 / 2018

    Wat een leuk artikel en bovenal handige tips! Mijn labrador Bram gaat regelmatig met mij mee op reis. Van Spanje, tot de Belgische Ardennen of gewoon een trip in Nederland :) En wanneer we samen op pad gaan gaat ook zijn eigen 'reistas' met Bram-spulletjes mee ;)

    Groetjes Melissa.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Doggi.nl 4,7 / 5 - 391 Reviews @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »